Varmepumpe service kan sikre, at dit varmeapparat fungerer optimalt, og garantere din og din families sikkerhed. I nogle tilfælde er der krav om et årligt lovpligtigt eftersyn af varmepumper.

Varmepumpe eftersyn er vigtigt af flere grunde. For det første kan det sikre, at dit varmeapparat fungerer optimalt. For det andet kan det holde dig og din familie i sikkerhed. Og for det tredje kræver nogle varmepumper et obligatorisk årligt serviceeftersyn. Sidst, men bestemt ikke mindst, kan regelmæssige varmepumpe serviceeftersyn forlænge levetiden på din varmepumpe. Lad os se nærmere på hver af disse grunde.

Lovkravet om service på varmepumper

Det er lovpligtigt at få et varmepumpe eftersyn, hvis varmepumpen har mere end 1 kg. kølemiddel. Lovkravet om varmepumpe service når man har installeret en varmepumpe er fordi, at en varmepumpe indeholder kølemiddel, og slipper denne kølemiddel ud af varmepumpen, kan det være miljøskadeligt.

Dette gælder 90% af alle solgte varmepumper i Danmark. Vi hjælpe dig med at få udført et lovpligtigt varmepumpe serviceeftersyn, så du lever op til reglerne samtidigt med, at vi sikrer din varmepumpens levetid og effektivitet. Man er også forpligtet til, at opbevare besøg rapporten fra serviceeftersynet i mindst 10 år, i tilfælde af, at der bliver tjekket op på det. Som yderligere service opbevarer vi også besøg rapporten for dig, så vi altid kan finde den frem for dig, hvis dette er efterspurgt. En luft til luft varmepumpe kører typisk med over 1 kg. kølemiddel, men har den under 1 kg. kølemiddel, så er der ikke noget lovkrav om varmepumpe service. Dette anbefalet vi dog alligevel på det kraftigste, at man får mindst hvert andet år for at optimere driften, levetiden, effektiviteten, økonomien, indeklimaet og for at opretholde garantien.

Gode grunde til at få efterset din varmepumpe

Udover, at det i mange tilfælde er lovpligtigt, lister vi her et par grunde til hvorfor service på varmepumper er vigtigt.

Det er vigtigt at få en varmepumpe serviceret, er: sikring af rene luftfiltre, kontrol af eventuelle funktionsfejl i kanalsystemet, sikring af, at der ikke vokser mug eller skimmelsvamp i systemet osv.

Læs også: Lovkrav vedrørende eftersyn af klimaanlæg og varmepumper

Optimér din varmepumpes effektivitet

En varmepumpe, der ikke bliver serviceret regelmæssigt, fungerer muligvis ikke korrekt, hvilket kan føre til et ineffektivt varmesystem. Dette kan få dine energiregninger til at stige og gøre dit hjem ubehageligt at bo i. Hvis der er problemer med din varmepumpe, de kan ofte findes og udbedres af en fagmand under et serviceeftersyn .

Hold familien sund og rask

Skimmelsvamp kan vokse i alle apparater, og en varmepumpe er ingen undtagelse. Hvis dette skimmelsvamp ikke fjernes, kan det forårsage åndedrætsbesvær for dig og din familie. Et professionelt serviceeftersyn vil rengøre alle dele af systemet, herunder luftfiltrene, for at slippe af med skimmelsvamp og meldug

Forlæng din varmepumpens levetid

Varmepumper har en gennemsnitlig levetid på 15-20 år, så ved at få dem serviceret hvert år sikrer du dig, at de holder så længe som muligt, før de skal have reservedele eller endda udskiftes helt! Det betyder færre penge brugt på reparationer og udskiftninger i fremtiden!

NovaSolar – Vi er din varmepumpe specialist

Der er altså mange grunde til, at det er vigtigt at få din varmepumpe serviceret med jævne mellemrum. Det kan ikke kun sikre, at din varmepumpe fungerer optimalt og holde dig og din familie i sikkerhed, men det kan også bidrage til at forlænge levetiden for din varmepumpe.

Hvis du har spørgsmål om service af varmepumper, så tøv ikke med at kontakte os! Hos NovaSolar er vi specialister i montering, installation, service og vedligeholdelse af luft-til-luft- og luft-til-vand-varmepumper og har arbejdet med alle aspekter af varmepumper i mange år. Vi har kompetente og erfarne medarbejdere, der ikke laver andet end varmepumper, samt landsdækkende service. Vi er ægte håndværkere og benytter ikke underleverandører.

Vi udfører luft til luft varmepumpe service og luft til vand varmepumpe service på alle mærker af varmpumper – herunder udfører vi årligt mange Mitsubishi og Panasonic varmepumpe service.

Læs også: Hvad koster et varmepumpe eftersyn