Der er mange grunde til, at det kan være en god ide at investere i en varmepumpeskjuler. Hvis du har en varmepumpe, er det et must-have produkt, som vil gøre din varmepumpe mere effektiv og spare dig for mange penge. I denne artikel vil vi give dig 4 gode grunde til, hvorfor du bør investere i en varmepumpeskjuler.

Hvad er en varmepumpeskjuler?

Varmepumpen består af en udedel og en indedel. Den udendørs del indeholder selve varmepumpen, og den er den største halvdel. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at udedelen ikke ligefrem pynter på husets udseende, og netop derfor er der mange, som vælger, at skjule udedelen bag en varmepumpeskjuler.

Men skjuleren til varmepumpen kan også være med til at forhindre unødige varmepumpe eftersynVarmepumpe service er stadig vigtigt, og du skal naturligvis overholde de lovpligtige varmepumpe serviceeftersyn – så skjuleren kan ikke eliminere behovet for luft til luft varmepumpe service eller luft til vand varmepumpe service, men du kan være rimelig sikker på, at det ikke vil blive nødvendigt med flere servicebesøg årligt.

En varmepumpeskjuler er en slags skur eller kasse, der dækker varmepumpens udedel. De fås i mange forskellige størrelser og materialer, så du kan vælge den varmepumpeskjuler, der passer bedst til dit hjem. Du kan også bygge din egen varmepumpeskjuler, hvis du er lidt fiks på fingrene.

Fordelene ved en varmepumpeskjuler

Der er mange gode grunde til at investere i en varmepumpeskjuler. Vi har nævnt, at varmepumpeskjuleren kan skjule varmepumpens udadtil lidt klodsede udseende, og dette er faktisk den primære årsag til, at mange vælger at købe eller bygge en varmepumpeskjuler. Men der er langt flere fordele ved varmepumpeskjuleren end blot dens æstetiske egenskaber.

Herunder kan du se de 4 bedste grunde til, at varmepumpeskjuleren er et must-have produkt for alle varmepumpe-ejere:

1: Beskyt din varmepumpe mod vind og vejr

Varmepumpeskjuleren beskytter varmepumpen mod vejret: Vind, regn, sne og frost kan være meget skadeligt for varmepumpens udedel. Den er også med til at forhindre, at blade, snavs og andet skidt, der kan nedsætte varmepumpens effekt, kommer ind i luftindtaget. En varmepumpeskjuler vil beskytte varmepumpen mod disse elementer, så du ikke behøver at bekymre dig om skader på din varmepumpe.

2: Beskyt varmepumpen mod frost og kulde

Varmepumpeskjuleren holder varmepumpen varm: Selv om varmepumper er lavet til at klare frostgrader, så er det alligevel en god ide, at varmepumpens udedel ikke bliver udsat for ekstreme temperaturer. Bliver varmepumpen overiset eller tilrimet kan det skabe problemer. En varmepumpeskjuler kan derfor sagtens være med til at forbedre varmepumpens energieffektivitet og øge dens levetid. Den er altså en god investering, hvis du bor et sted med koldt og fugtigt vejr.

3: Gem den uskønne udendørs del væk

En varmepumpeskjuler er med til at forbedre husets udseende: De fleste varmepumper har en klodset og grim udendørs del, der kan være svær at få til at passe ind i resten af huset. Med en varmepumpeskjuler kan du gemme denne mindre kønne del af varmepumpen væk, så det ikke går ud over husets samlede udtryk.

4: Minimér støjen fra din varmepumpe

Varmepumpeskjuleren kan også være med til at nedbringe eller helt eliminere støjgener fra varmepumpen. Både på grund af dens mindre smukke udseende og den smule støj, varmepumpen laver, kan det være hensigtsmæssigt at placere varmepumpen bag huset, hvor den er bedre skjult.

Hvor finder jeg en skjuler til min varmepumpe?

Der er to måder, du kan få fat i en varmepumpeskjuler. Du kan enten bygge din egen eller købe en færdiglavet skjuler. Hvis du vælger at bygge din egen skjuler, så har du mulighed for selv at designe den, så den passer til resten af huset. Du kan også vælge at købe en færdiglavet varmepumpeskjuler, hvis du ikke har lyst eller tid til et byggeprojekt.

Hvis du vælger at bygge din egen varmepumpeskjuler, så skal du især være opmærksom på tre ting:

  1. Varmepumpeskjuleren skal have en åben bagside for at kunne ventilere optimalt
  2. Taget skal have en smule hældning, så vandet kan løbe af i regnvejr
  3. Der skal være afstand afstand på 2-3 cm mellem brædderne for at give den nødvendige luft til varmepumpen

Færdiglavede varmepumpeskjulere kan købes hos mange forhandlere, både online og i fysiske butikker. Du kan også finde varmepumpeskjulere hos byggemarkeder. Færdiglavede varmepumpeskjulere kan købes i mange forskellige størrelser og designs, så der er helt sikkert en skjuler derude, der vil passe ind i dit hjem. Priserne varierer alt afhængigt af størrelse, materialer og design, men du kan sagtens finde en skjuler til din varmepumpe for under 1000 kroner.